Leiriläismäärä 2011 - 2015 uusi

 

Protun leiriläismäärä on monta vuotta jatkuneen laskun jälkeen kääntynyt tänä vuonna huimaan nousuun. Leiriläisiä on tulossa tänä kesänä 864 viime vuoden saldon ollessa 775.

Leiriläismäärä on ollut korkeimmillaan lähes 1000. Esimerkiksi vuonna 2008 Protu-leirin kävi kaikkiaan 961 leiriläistä. Tämän jälkeen suunta on ollut lähinnä alaspäin. Vuonna 2014 leirin kävi ainoastaan 775 nuorta. Tätä vähemmän leiriläisiä oli viimeksi vuonna 2004, jolloin leiriläisiä oli 745.

Vuoteen 2008 asti leiriläismäärät kasvoivat lähes joka vuosi ainoana poikkeuksena vuosi 2004, jolloin leiriläismäärä putosi parilla kymmenellä edellisestä. Vuoden 2008 jälkeen muun muassa alkanut lama ja ikäluokan pienentyminen ovat kutistaneet leiriläismäärää usean vuoden ajan.

Aivan tarkkoja luvut eivät ole sillä tilastoinnissa ja peruutusten huomioimisessa on ollut vaihtelua. Tulos on viime vuosien kohdalla myös 15-20 henkeä suurempi, jos aikuisleiriläiset luetaan mukaan. Kuluvan vuoden luvut ovat myös vasta alustavia.

Syitä nousuun ei ole pystytty selvittämään.

3 thoughts on “Leiriläismäärä kasvaa tänä kesänä – näin se on historiassa elänyt”
  1. Olispa nollasta alkava graafi. Graafi yltää vuoteen 2011 asti, vaikka jutussa puhutaan koko 2000-luvusta. Olispa myös suhteutettuna ikäluokkaan suuruuteen. Vähän yritystä kiitos.

    1. Myös y-akselin arvot voisi esittää nyös vasemmalla sivulla, jolloin kuvaajasta huomaisi tietty heti että grafiikka “hiukan” liioittelee määrävaihteluita.

    2. Kiitos arvokkaasta palautteesta! Kiinnitämme ensi kerralla enemmän huomiota graafiin.

Comments are closed.