KUVA: Stella Jolkin

Kirjoitan tätä pääkirjoitusta tuijottaessani samalla lehden puolikuntoisia sivuja. Sivuilta löytyy aiempien toimitusten jutuista kuvien sijaan mustia laatikoita, etusivua peittää kuva taivaasta, slogan on täynnä kirjoitusvirheitä, teksteissä on vääriä fontteja… lista voisi jatkua koko pääkirjoituksen verran.

Osin syy tälle tilanteelle on oma hätiköintini ja pakko saada teksti ulos, vaikka nettisivut ovat vasta vaiheessa. Osin se, että haluan saada mahdollisimman nopeasti uutta materiaalia sivuille peittämään 3 vuotta vanhoja juttuja etusivulta. Osin se, että tarvitsen tämän tekstin CV:ni liitteeksi työhakemukseeni välittömästi.

Mutta vaikka nettisivut ovatkin vielä vaiheessa, on työtä lehden eteen tehty valtavasti. Sisällön suunnittelua on tehty jo kesästä asti. Toimituksen tavoitteet ovat korkealla.

Vaikka Protu-lehti kulkeekin järjestön nimellä, on aiempien toimituksien tapaan tavoitteenamme olla muutakin kuin vain jäsenlehti. Pyrimme toimimaan kulttuurilehtenä, joka uutisoi ja puhuu kulttuurillisista ja yhteiskunnallisista asioista protumaiseen tapaan uteliaan pohtivasti. Emme aio myöskään toimia järjestön uutena viestintäkanavana, vaan uutisoimme neutraalisti ja kriittisesti järjestön tapahtumista.

Uskon, että tavoitteidemme kunnianhimoisuudesta huolimatta kykenemme saavuttamaan ne. Protu-lehden uusi toimitus on täynnä motivoituneita ja osaavia tekijöitä, joiden luotan kykenevän nostamaan lehden uudelle huipulle.

Olen hyvin optimistinen uuden lehden tilanteesta. Tuntuu, että aina kun katson sähköpostiani, on joku uusi innokas protu halukas liittymään lehden toimitukseen. Eivätkä nämä nettisivutkaan ole pahan näköiset, alkuvaiheessakin ne ovat mielestäni laadukkaammat kuin entiset.

Olen luottavainen, että Protu-lehti on lehti, jolle on tarvetta ja jolla on oikeaa sanottavaa. Samalla kun Protu järjestönä kasvaa, tarvitaan järjestön tapahtumista perillä olevaa toimitusta, joka voi välittää näistä tapahtumista tietoa kriittisesti ja neutraalisti. Myös järjestön ulkopuolisessa uutisoinnissa on mielestäni pitkään ollut puute kulttuurilehdestä, joka osaa puhua asioista protuleireille ominaisesti uteliaan pohtivasti. Tämän paikan tahdon uuden toimituksen täyttävän.

Tulevaisuutta ei voi kukaan ennustaa tarkasti. Mitä lehdelle, järjestölle tai koko maailmalle tapahtuu tulevaisuudessa, voimme vain spekuloida. Mutta toivon, että Protu-lehti tulee kestämään uudelleensyntymänsä ja tuomaan uteliasta pohdintaa journalismiin vielä pitkään.

Juttua päivitetty 15.1.2022 18.18 lisäämällä kuva ja sen tiedot.

One thought on “Pääkirjoitus: Hei, meillä on taas lehti!”

Comments are closed.