Prometheus-leirin tuki ry:n hallitus on päättänyt järjestää ylimääräisen yleiskokouksen ja hallitusvaalit.

Yhdistyksen puheenjohtaja Alma Koivisto kesällä 2021. KUVA: Prometheus-leirin tuki ry

Prometheus-leirin tuki ry:n hallitus on kesäkuussa päättänyt järjestää ylimääräisen yleiskokouksen ja sen ohessa hallitusvaalit torstaina 30.6. yhdistyksen toimistolla ja pikaviestintäohjelma Zoomissa.

Protun hallitus alkoi toukokuussa pohtimaan ylimääräisen yleiskokouksen ja vaalien mahdollisuutta kahden hallituksen jäsenen erottua. Lopullinen päätös yleiskokouksen ja hallitusvaalien järjestämisestä tehtiin, kun eronneita oli kolme.

Hallituksen jäsenten erotrendin vuoksi kokoustaminen on hankaloitunut, sillä päätösvaltaisuuden saavuttaminen on ollut vaikeampaa.

Päätösvaltaisuudella hallituksen tapauksessa tarkoitetaan sitä, että paikalla kokouksessa on vähintään puolet hallituksen jäsenistä sekä puheenjohtaja. Hallituksen on oltava päätösvaltainen, jotta se edustaisi mahdollisimman suurta osaa hallituksesta ja näin ollen myös yhdistyksen jäsenistöstä.

Yhdistyksen syyskokouksessa 2021 päätettiin hallituksen kokoa pienentää 15 jäsenestä 8-10 jäseneen. Hallituksen koon nykytilanne mahdollistaisi siirtymäajasta suoraan pienempään hallituskokoon siirtymisen.

Mikäli vapaita hallituspaikkoja ei näissä vaaleissa saada täytettyä, voi yleiskokous päättää siirtyä etuajassa siirtymäajan jälkeiseen sääntömuutoksen mukaiseen pienempään hallituskokoon. Pienempään hallituskokoon on nykyisellään tarkoitus siirtyä vuoden 2022 syyskokouksessa.

Hallituksesta eronneiden Aino Kujarin ja Eetu Torkkelin (kausi 2021-2022) sekä Olli Palokankaan (kausi 2022-2023) erojen tarkempia syitä ei ole kerrottu julkisuuteen.

−Jokaisen eronneen syyt olivat erilaisia ja niissä mahdollisesti esiin tulleista epäkohdista on luottamuksellisesti puhuttu hallituksessa, kertoo sähköpostitse tavoitettu yhdistyksen puheenjohtaja Alma Koivisto.

Ainoastaan hallituksesta eronneet voivat halutessaan kertoa eronsa syyn julkisuuteen.

Hallitusvaaleissa ehdolle voi asettua kuka tahansa Prometheus-leirin tuki ry:n jäsen. Ehdolle voi asettua uusien jäsenten valitsemisen aloittamiseen saakka. Uudet jäsenet valitaan yleiskokouksen kuudennessa asiakohdassa.

−Olisi ihan mahtavaa jos löydettäisiin uteliaat ja pohtivaiset tyypit kaikille kolmelle vapaalle paikalle, toteaa Koivisto.

Juttua päivitetty 29.6.2022 22.18 lisäämällä tieto siitä, että vain hallituksesta eronneet saavat kertoa eronsa syystä julkisuuteen.