Protun hallitus kokoustaa pitkään ja hartaasti. Sen kokouksen asialistat eivät kuitenkaan ilmesty tyhjästä, vaan niiden takana on valmistelua. Tästä valmistelusta vastaa pääasiassa puheenjohtajisto, jota on leikkisästi kutsuttu myös nimellä ”mao” sen ensimmäisten jäsenten nimien etukirjaimien mukaan.

Puheenjohtajistoon kuuluu Protun puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, yhdistyksen sihteeri ja työvaliokunnan puheenjohtaja, toimiston esimies ja taloudenhoitaja.

Tänä vuonna puheenjohtajiston kokouksissa on esimerkiksi käsitelty yleiskokousten valmistelua, puheenjohtajiston jäsenten käytännön työnjakoa, oltu yhteydessä opetus- ja kulttuuriministeriöön ja pohdittu purkajaisissa pidettävää puhetta.

Päätöksiä puheenjohtajisto ei sinänsä tee kovin paljoa, jonka takia se on näkynyt melko vähän muille kuin hallituksessa oleville.

Vuonna 2014 puheenjohtajisto piti jopa 25 kokousta, tänä vuonna se sai kokousmääränsä pudotettua 15 kokoukseen.

Jatkossa hallituslaisia pyritään osallistamaan enemmän kokousten valmisteluun ja puheenjohtajiston toimintaa pyritään avaamaan enemmän niin hallituslaisille kuin jäsenistölle.

Puheenjohtajan valitse yleiskokous ja varapuheenjohtajan tulee olla hallituksen jäsen. Muut tehtävät ovat halukkaiden haussa ainakin ensi viikonlopun hallituksen kokoukseen asti!

Puheenjohtajiston työnjaon kuvaus löytyy Protun sivujen materiaalipankista:

https://www.protu.fi/jasenalue/materiaalipankki/puheenjohtajiston-tyovaliokunnan-ja-talousvaliokunnan-valinen-tyonjako