Vihaatko joulua? Oletko lopen kyllästynyt perinteiseen jouluun? Kaipaatko vaihtoehdon joulukirkolle ja kinkulle? Valitse protuisa joulu sukulaistesi kanssa!

Käy ensin teippaamassa seinälle lakana, jotta voitte koota koko suvun hauskat inside-läpät muisteltaviksi. Älä kuitenkaan laita mitään suojaamaan seinää – joulu on kiireistä unohtelun aikaa. Tällä tavoin muistatte riemukkaan joulun aina.

Joulukirkkoon meneminen on vähän vanhanaikainen tapa. Sen ajan voitte käyttää hyödyksi, eli kirjoittaa kehulappuja toisillenne. Muista, että ’kiva’ ja ’mukava’ eivät ole hyviä sanoja kuvailemaan edes serkkuasi, jolle et ole puhunut hänelle sanaakaan sitten viime joulun. Myös fiilisrinki on juuri sopiva ohjelmanumero tähän kohtaan. Käykää läpi joulun odotukset ja pelot, mikä olisit –kysymystä unohtamatta.

Ruoasta ei tarvitse stressata – pirauta vain kokkijaostolle ja tilaa oma kokki (saat ehkä korkeintaan reseptit, kokit ovat kiireisiä jouluisin)! Muista kertoa erikoisruokavaliosi ja mahdolliset allergiasi. Jos joku suvustanne haluaa välttämättä tehdä ruoat ja vielä onnistuu siinä, voit laittaa hänet ensi vuodeksi kokkikoulutukseen. Näin teet palveluksen sekä sukulaiselle että protulle.

Herkullista jouluruokaa syödessä täytyy tietenkin keskustella. Esimerkiksi Suomen maahanmuuttopolitiikka on loistava puheenaihe pöydän äärellä joulurauhan aikaan. Nauti kiihkeästä väittelystä konservatiivisen setäsi kanssa; samanlaista et varmasti tule kokemaan yhdessäkään protun tapahtumassa.

Väittelyn jälkeisen tunnelman keventämiseen sopii rauhoittava leikki. Niitä löytyy ideavarastosta pilvin pimein, mutta klassikoista klassikoin on puspa. Sukulaisten kesken siitä tulee varmasti ratkiriemukasta. Sen jälkeen jaksatte saunoa iloisin mielin.

Joulusauna on yhteissauna, sen joka protu tietää sanomattakin. Laulakaa Igoria toimittajan itse sovittamilla sanoilla:

”Olen protu jouluu viettämässä
Ei oo mulla yhtään ystävää (hei!)
Unohdin paketit ja puuro palo pohjaan
Vähän niinku viime leirillä (hei!)”

Joulun kunniaksi voitte heittää veden sijasta vaikkapa glögiä tai puuroa kiukaalle! Saunaan sopivia keskusteluaiheita ovat esimerkiksi vuoden uutuusglögit sekä kapitalismin ja eriarvoisuuden kukoistus joulun aikaan.

Ennen lahjojen avaamista leikitään kuusen ympärillä. Mikä tahansa piirileikki sopii; yo man yo bitch toimii takuuvarmasti. Myös ulkoleikit sopivat tähän väliin, pistelevä pakkanen varmasti piristää.

Lahjat avataan ringissä patjojen päällä istuen. Voit itse mennä joulupukiksi, varsinkin jos paikalla on rekry – heittäytymiskyvystä saa varmasti lisäpisteitä.

Hyviä lahjaideoita:
– Lahjakortti protulle
– Kasvissyöjän infopaketti
– Kehulaput kaikille!
– Vasemmistonuorten tarrat ja lasinaluset
– Kirpparilta puolikuntoisena ostettu muoviastiasto
– D-vitamiinipakkaus

Lahjojen jakamisen jälkeen voitte pitää palauteringin. Voit myös antaa kahdenkeskeistä palautetta, jos joku antoi sinulle todella epämieluisan lahjan. Mikäli mummo antaa aina villasukat, eikä koskaan mitään siistiä, nyt on aika sanoa suorat sanat.

Lopuksi hidastempoinen autopesu ja mahautuminen. Älä missään vaiheessa unohda leirien tuputtamista – ilmoittautuminen on käynnissä!

Tätä joulua sukusi ei koskaan unohda. Pitäkää hauskaa, mutta älkää niin hauskaa että ajautuisitte syömään patjoilla!

One thought on “Näin vietät protuisan joulun!”

Comments are closed.