“Hei, sulla on tosi makeet kengät!”
“Olet hurjan söpö kun innostut!”
“Tykkään siitä, miten puhuessasi elehdit niin ilmeikkäästi!”

Kuinka usein olet saanut kuulla muilta vastaavanlaisia kehuja? Entä kuinka usein itselläsi on tapana huikata toisille positiivisia kommentteja?

Meissä kaikissa on aivan valtavasti hyvää, upeaa, arvokasta ja kaunista. Sen kaiken ääneen sanominen tuppaa kuitenkin usein unohtumaan. Toisen ihmisen kehuminen saattaa olla jopa ujostuttavaa ja jännittävää – samalla kun kertoo pitävänsä jostakin piirteestä toisessa, raottaa myös omaa suojakuortaan.

Kivojen asioiden ääneen sanominen on kuitenkin yksinkertaisimmillaan aika helppo juttu. Toisen vaatetusta tai käsialaa voi kehaista ohimennen huikkaamalla, eikä pidemmän hehkutustekstin kirjoittaminen esimerkiksi omalle lempparibloggaajallekaan välttämättä vie paljoa aikaa. Kehuminen on myös siitä ihastuttavaa, että se lämmittää sekä kehun saajan että antajan mieltä. Parhaimmillaan oikealla hetkellä annettu positiivinen palaute saattaa pelastaa jonkun ihmisen päivän ja saada tämän hymyn leviämään korviin asti. Itsellekin jää hyvä mieli, kun on uskaltanut avata suunsa ja ilahduttanut jotakuta toista ihan vain kertomalla mielipiteensä!

Haasta itsesi kertomaan kanssaihmisillesi, mistä asioista heissä pidät ja mitä heissä arvostat. Voit esimerkiksi kirjoittaa fanipostia ihailemallesi muusikolle, kehua kaupan kassatyöntekijän upeaa kampausta tai vaikka kirjoittaa ystävällesi joululahjaksi kehulapun :)

PS. Pysähdy aina välillä myös kehumaan itseäsi, olet ansainnut sen!

 


Hyvien tekojen joulukalenteri kokoaa 24 tapaa tehdä hyvää.