4: Jouluapua

ByVanha Lehti

joulu 4, 2014

Mitä mieleesi tulee, jos nyt pyydän sinua miettimään joulua? Ehkäpä kinkun tuoksu, kirkkaat jouluvalot joulukuusessa tai lahjojen avaaminen? Suurimmalla osalla joulumuistot ovat kuitenkin pääasiassa onnellisia – aikaa vietetään perheen kanssa nauttien lahjoista ja hyvästä ruoasta.

Entäpäs jos jouluusi ei tänä vuonna kuuluisikaan edes yhtä edellä mainituista asioista? Jos perheelläsi ei kertakaikkiaan olisi varaa ruokaan tai lahjoihin?

Suomesta löytyy useita perheitä, aina monilapsisista suurperheistä yksinhuoltajaperheisiin, joilla ei ole varaa jouluun. Syy varattomuuteen voi johtua työttömyydestä, sairastumisesta tai vaikkapa erosta. Joissain kaupungeissa tälläisiä perheitä tukevat muun muassa seurakunnat, mutta useita perheitä jää kuitenkin ilman apua.

Vuonna 2013 Heidi Miettinen sai idean näiden perheiden auttamisesta ihan meidän ”mattimeikäläisten” voimin. Hän perusti Facebookiin yhteisön nimeltä Jouluapua. Tätä ryhmää ja sen toimintaa hän itse pyörittää vapaaehtoisesti. Yhteisön ideana on seuraava: Vähävaraiset perheet voivat laittaa ryhmän kautta Heidille yksityisviestiä tai sitten sähköpostia (jouluapua@gmail.com), ja kertoa perheensä tilanteesta sekä esittää toiveensa siitä, miten ihmiset perhettä voisivat auttaa. Onko avun tarve lahjat lapsille, jouluruoka vai otetaanko kaikki mahdollinen apu vastaan.

Perheiden tarinat ilmestyvät ryhmän seinällä Facebookiin ja apua tarvitsevat perheet löytyvät myös tästä linkistä kartalle laitettuina.

Apua perheille voi antaa omien mahdollisuuksien mukaan. Pienikin lahja voi tuottaa suunnatonta iloa jouluaattona ja vielä kauan sen jälkeen. Avustukset lähetetään yleensä postitse (osoitteen saa laittamalla viestiä joko Facebookin välityksellä tai sähköpostilla ja lähettäjä maksaa postimaksun), mutta jotkin perheet ottavat apua vastaan myös ihan kotiin tuotuna.

Tärkeintä olisi kuitenkin se, että näitä perheitä autettaisiin luomaan lapsilleen ja itselleen sellainen joulu, kuin me itse itsellemmekin toivoisimme. Jos sinulla on siis mahdollisuus auttaa apua tarvitsevia perheitä vähän pienemmin tai suuremmin, niin vielä kerkeät tällekin joululle!

Linkit:

Facebook-yhteisö

Kartta

Sähköposti: jouluapua@gmail.com

 


Hyvien tekojen joulukalenteri kokoaa 24 tapaa tehdä hyvää.