Tänään alkanut Protu 2020 –foorumi on pureutunut syvälle Protun olemukseen ja siihen miten järjestöämme tulisi kehittää. Pakilan nuorisotalolla tänään ja huomenna järjestettävässä seminaarissa on käyty lauantai-iltaan mennessä yli tusina keskustelua järjestöä vaihtelevista aihepiireistä käsittelevää keskustelua.

Aiheina on ollut niin leiritoiminnan kehittäminen, se missä valta järjestössä todella on, Protun poliittinen sitoutumattomuus, Protun ympäristöarvot kuin se mikä on Protun perustehtävä.

Ohjelma on ollut monipuolista, vaikka käsittelytapana on ollut lähinnä yhdessä ringissä keskusteleminen. Tiukan aikataulun puitteissa on myös syöty hyvin ja illan lopuksi on luvassa juhlaillallinen.

Foorumissa ollaan päästy puimaan Protua todella laajalti ja allekirjoittaneet iloksi todella paljon syvällisemmin kuin mitä esimerkiksi yleiskokouksissa päästään käymään.

Protussa olevia yhdenvertaisuusongelmia on nostettu esille ja niiden korjaamiseen on myös esitettyä lukuisia parannuksia. Ilmapiiriltään Protu 2020 –foorumi on ollut hyvä, vaikka toki parantamistakin aina on. Esimerkiksi keskustelemassa päätöksenteon kehittämisestä Protussa oli lähinnä miesoletettuja. Vaikka pyrimme pääsemään eroon yhteiskunnan tiukoista odotuksista ja rooleista, ei se ole helppoa.

Mutta jos suurin osa seminaarissa esitetyistä parannusehdotuksista, kuten turvallisen tilan periaatteiden hyödyntäminen ja yhdenvertaisuusvastaavien käyttäminen toteutetaan, on tilanne jo todella paljon parempi.
Protu 2020 –foorumin etenemistä voi seurata vain parin tunnin viiveellä seminaarin blogissa, jossa on myös koottuina kaikkien käytyjen keskustelujen sisältö.

https://protu2020.wordpress.com/