Protu juhli 25-vuotista taivaltaan näyttävästi ja loistavassa tunnelmassa

Uutiset  Järjestö  
22.11.2015 klo 23:20
_MG_0317_3

Kuva: Aliisa Peltoniemi

25-vuotiasta Protua juhlittiin näyttävästi ja loistavassa tunnelmassa Taidehallilla syyskokouksen välissä olevana lauantaina.

Kuva: Aliisa Peltoniemi

Matti ”Masi” Mäkelä Kuva: Aliisa Peltoniemi

Juhlat alkoivat alkoholittomana cocktailtilaisuutena, joka päättyi juhlan juontajien Maya Lehtisen ja Felix Mäkelän kutsuessa ihmiset saliin.

Kuva: Aliisa Peltoniemi

Maya Lehtinen Kuva: Aliisa Peltoniemi

Ensimmäisenä ohjelmassa oli Protulle osoitettuja tervehdyksiä, joita olivat tulleet pitämään monet lähijärjestöt. Niiden lisäksi illan aikana pidettiinkin lukuisia koskettavia puheita, joita pitivät niin nykyinen puheenjohtaja Aatu Komsi, entiset puheenjohtajat ja monet muutkin.

Juhlassa myös muistettiin Protun ensimmäistä puheenjohtajaa Eino ”Eikka” Huotaria 60-vuotislahjalla ja toimistosihteeri Eeva Kankaista hänen 15-vuodestaan yhdistyksen ahkerana työntekijänä.

Kuva: Aliisa Peltoniemi

Eino ”Eikka” Huotari Kuva: Aliisa Peltoniemi

Ensi-iltansa juhlassa sai Protun uusi esittelyvideo, joka tuleekin kovaan tarpeeseen edellisen ollessa vuodelta 2004. Virallisesti ammattimaisesti tehty ja vaikuttava mainosvideo julkaistaan viikon päästä.

Juhlaa varten oli myös tehty näytelmä, joka kertoi erään leiriporukan elämästä niin leirillä kuin sen jälkeen.

Kaikille paikalle saapuneille ei riittänyt edes tuoleja. Juhlien loppuun asti tämä ei kuitenkaan onneksi ollut ongelmana sillä pääosin protuista tilaisuutta varten kootun jazzyhtyeen aloittaessa jäivät lähes kaikki penkit tyhjiksi ihmisten innostuessa tanssimaan. Ihmisten liikettä ja iloa katsellessa olikin lähes mahdotonta jäädä paikoilleen.

Kuva: Aliisa Peltoniemi

Kuva: Aliisa Peltoniemi

Yhtyeen palattua suurien suosionosoitusten saattelemana takaisin juhla sai Protun näköisen päätöksen Siperian lakeus on suuri-kappaleen soidessa encorena.

Taidehalli tarjosi juhlille soveliaat ja näyttävät puitteet. Juhlassa vallinneen onnellisen ja lämpimän tunnelman saivat kuitenkin aikaan juhlat luonut työryhmä ja ennen kaikkea osallistujat, joiden puheenvuoroista ja reaktioista huokui ylpeys Protusta ja kiitollisuus kaikesta siitä mitä sen on saanut aikaan.