Robinin säestämä aamuherätys Vahermajärvellä täytti meidät riemulla uutta päivää varten. Herättyämme suuntasimme kohti aamupalaa jonka jälkeen olimme virkeitä uuteen mahtavaan päivään.

Aloitimme päivän ohjelman uusilla erilaisilla leikeillä. Yksi suosikkimme ohjelmista oli janat jossa asetuimme janalle eri mielipiteiden mukaan. Patjahuoneella biletimme teipit otsassa, jossa oli erilaisia henkilöllisyyksiä. Meille annettiin laput joissa oli tehtävät jotka olivat ristiriidassa teipissä olevien henkilöllisyyksien kanssa. Esim. pedofiili tarjoutui lastenhoitajaksi ja ex-alkoholisti etsi ryyppyseuraa.

Syötyämme lounaan pääsimme kokemaan pakolaisena olemista ohjaajien loistavan simulaation ansiosta. Kokemus oli jännittävä ja se sai meidät ajattelemaan kuinka ahdistavaa ja pelottavaa olisi olla pakolainen. Ihmeellisen kokemuksen jälkeen pääsimme viettämään iltapäivää kehitysvammaisena. Sokeita, mykkiä, neliraajahalvautuneita ja paljon muita halvaantuneita löytyi.

Välipalahetkeä viettäessä autoimme toinen toisiamme.
Välipalahetkeä viettäessä autoimme toinen toisiamme.

Kun vihdoin koimme parantumisen vammoistamme siiryimme käsittelemään erilaisia stereotypioita. Ryhmissä piirsimme stereotyyppisen kuvan ihmisryhmästä jonka saimme.

Tässä on meidän mielikuva sterotyyppisestä suomalaisesta.
Tässä on meidän mielikuva sterotyyppisestä suomalaisesta.

Loppupäivä hujahti leikkien ohella ja ennen kun huomasimmekaan päivä lähestyi jo loppuaan. On aika mennä nukkumaan!

Koko leiri leikkimässä. :)
Koko leiri leikkimässä. :)

Hyvää yötä,

Varpu, Titta, Manu ja Valo

Sarjassa Vahermajärven 2.8 – 9.8 leirin leiriläiset kertovat lehdessä päivä päivältä kuulumisistaan.