Protu-leireillä ja kaikessa muussakin järjestön toiminnassamme me harjoittelemme keskustelemista. Opettelemme samalla suvaitsevaisuutta ja eri näkökulmien ymmärtämistä. Siitä huolimatta olemme kuitenkin ennen kaikkea ihmisiä ja oikeastaan lähes samanlaisia kuin kaikki muutkin.

Ei siis pidä hämmästyä, jos keskustelu Protun facebookin keskusteluryhmässä ei ole samaa tasoa kuin mihin olemme muussa toiminnassamme tottuneet. Ei pidä hämmästyä siitä, että Protun piirissä on kaikkea sitä ihmisten välistä kränää, sosiaalista painetta ja vastaavaa mitä yleensäkin ihmisten välillä esiintyy.

Tämä ei tarkoita sitä, että huono käytöstä pitäisi hyväksyä.

Tämä tarkoittaa sitä, että meidän pitää tunnistaa missä toimintaa voisi kehittää. Tehdä kaikkemme, jotta keskustelu järjestön sisällä olisi rakentavaa ja ilmapiiri sellainen, jossa kaikki viihtyvät.

Meidän ei vain pidä olla liian ankaria itsellemme.