Protu järjestänee pilottileirin Baskimaassa, Espanjassa, yhteistyössä J. Agustín Ozamizin kanssa. Leiri vedettäisiin paikallisille nuorille englanniksi. Suomalainen tiimi lähtisi ohjaamaan leiriä 8.-17.5.2015. Leiri on tarkoitus olla perjantaista sunnuntaihin, sillä tiimi myös kouluttaisi Protun vetämistä yhteistyökumppaneillemme. Baskimaalaisten yhteistyökumppaneidemme olisi tarkoitus järjestää itse oma Protu-leirinsä jo syksyllä.

Baskileirin tiimi on kuitenkin jo valittu. Protu-lehti soitti ohjaaja Kristiina Ahovuorelle.

Miltä tuntui, kun sait tietää olevasi baskileirin tiimissä?

”Voi pyhä Sylvi! Olin hurjan yllättynyt, sinne on varmasti tullut paljon hakemuksia. Voisi sanoa, että olen ylpeä, että tulin valituksi. On kyllä hieno tunne.”

Entä mitä odotat leiriltä?

”Pilottileiri on todella tärkeä Protun kannalta, sillä viemme Protu-leirin ideaa ulkomaille. Tuomme ikään kuin heille [yhteistyötaholle] sisällön ja saamme heiltä puitteet. Haasteellista voi olla, että kommunikoimme kaikille osapuolille vieraalla kielellä. Uskon kuitenkin, että kokemus tulee olemaan huikea kaikin puolin.”

Jännittääkö Baskileirin vetäminen sinua?

”Ei jännitä. Ei UO-leirin vetäminenkään jännittänyt, vaikka tulin ohjaajaksi Protun ulkopuolelta. Luotan, että asiat järjestyvät. Ehkäpä se on elämänkokemuksen tuomaa varmuutta. Itse asiassa olen suorastaan into piukeana leiristä.”

Muokattu su 8.2.2015 klo 16:09:

Baskileirin toteutuminen ei ole vielä täysin varmaa.