Marraskuussa monen protun Facebook-feedillä alkoi tapahtua. Leikkisästi Meemijaostoksi itseään nimittävä ryhmä oli perustanut Protumeemit-sivuston, jolla jaetaan leirinvetoon ja protuiluun liittyviä vitsejä. Meemit löysivät yleisönsä, ja 905 tykkäystä myöhemmin Protu-lehti pääsi haastattelemaan sivun ylläpitäjiä.

Mistä lähti idea Protumeemien perustamiseen?

Kuten kaikki hyvät ideat, sekin sai alkunsa syyskokouksessa. Nykyiset ylläpitäjät heittivät kokoustauolla läppää, joka ennen pitkää päätyi ideaan: “tästä pitäisi tehdä meemi” – ja loppu on historiaa.

Oliko teillä jotain tavoitetta sivun suhteen?

Ei ollenkaan. Oletimme sen jäävän sisäpiirin vitsiksi, joka unohtuu nopeasti, mutta protukansa oli eri mieltä. Seuraavaksi olisi hienoa, jos sivusto alkaisi vielä enemmän elää omaa elämäänsä ja yhä useampi seuraaja rohkaistuisi tuomaan tuotoksiaan julki. Jos luet tätä ja sinulla on tuore meemi-idea, tiedät mitä tehdä!

protumeemit

Yllättikö suosio?

Kyllähän se yllätti! Olimme kaikki juhlatunnelmissa, kun tajusimme miten hyvin sivu oli lyönyt itsensä läpi. Samalla siinä oli jotakin todella inspiroivaa: protut eivät olleet vain yleisöä, vaan ottivat sivun melkein heti omakseen kommentoimalla ja postaamalla omia meemejään. Suosiosta päätellen tämänkaltaiselle julkaisukanavalle on ollut Protulla kysyntää.

Koetteko lisäävänne yhteisöllisyyttä?

Toivon mukaan näin käy! Luulemme, että yhteisöllisyysnäkökulma on iso osa Protumeemien suosiota. Valtaosa vitseistä kuitenkin käsittelee aiheita, joihin jokaisella protulla on kosketuspintaa, joten ne on helppo kokea yhteisiksi. Kuulemamme mukaan Protumeemeille on naurettu jopa hallituksen kokousten yhteydessä, eli ei ehkä ole kovin kaukaa haettua ajatella niitä protukansaa yhdistävänä tekijänä.

Miten luoda täydellinen protumeemi?

Täydellisen protumeemin reseptiä ei ole vielä löydetty. Omaperäisyys on aina hyvästä, muuten lava on vapaa. Meemejä voi tehdä lähes aiheesta kuin aiheesta, kunhan ne muistaa myös julkaista!

https://www.facebook.com/vainprotujutut

Hyödyllisiä linkkejä meeminteon aloittamiseen:
https://imgflip.com/
http://memegenerator.net/

 


Hyvien tekojen joulukalenteri kokoaa 24 tapaa tehdä hyvää.