Suomi on yksi harvoja maita, jossa verenluovutus perustuu vapaaehtoiseen auttamishaluun, joten siitä ei makseta palkkiota. Verenluovutusta koordinoi Suomen Punainen Risti. Verta voi luovuttaa Veripalvelutoimistoissa, jotka sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella ja Turussa tai verenluovutustapahtumissa, joita järjestetään ympäri Suomea.

Jos haluat luovuttaa verta, tulee sinun olla yli 18-vuotias, mutta alle 70-vuotias ja ruumiillisesti terve. Muut kriteerit ja lisätietoa löydät osoitteesta http://www.veripalvelu.fi. Jos et ole aivan varma, sovellutko verenluovuttajaksi, kannattaa silti varata aika. Veripalvelun ihmiset osaavat neuvoa tarvkemmin.

Myös eläimet voivat luovuttaa verta! Katso lisää kissojen ja koirien verenluovutuksesta.

 


Hyvien tekojen joulukalenteri kokoaa 24 tapaa tehdä hyvää.