Kuljen harmaana päivänä Helsingin keskustassa Aleksanterinkatua. Mieltä painaa stressi ammattikorkeakoulun pääsykokeista ja yleinen väsymys. Ryhti on kuin käppyrämännyllä ja kuulokkeista soi juuri teemaan sopivasti Joutsenlaulu.

Vastaani kävelee nuori äiti työntäen rattaissaan noin nelivuotiasta lasta. Hetki ennen kuin rattaat vierivät ohitseni, kyydissä istuva poika väläyttää minulle leveääkin leveämmän pepsodenthymyn. En voi muuta, kuin hymyillä lapselle takaisin. Loppumatka kotiin sujuukin jo paljon positiivisemmissa tunnelmissa.

“Hymy on kaunein korusi”, sanotaan. Ja näin asia todellakin on! Paitsi että hymy kaunistaa jokaisen ihmisen katsetta ja olemusta, se myös piristää muita ihmisiä. Hymyyn on vaikea olla vastaamatta vaikka olisi kuinka surkea olo. Hymyssä on sitä jotain!

Tutkimukset osoittavat, että yksinäisyys voi tappaa. Monet ihmiset tuntevat itsensä yksinäisiksi. Heidän päivänsä ja jopa elämänsä voi pelastaa pieni hymy, jonka tuntematon kaupan kassa tai vastaantulija väläyttää.

“Hymy voi pelastaa”, on minun uusi sanontani. Otathan sinäkin sen omaksesi?

 


Hyvien tekojen joulukalenteri kokoaa 24 tapaa tehdä hyvää.