24: Prometheus

ByVanha Lehti

joulu 24, 2014

Joulua ei silloin vielä juhlittu. Prometheus oli muovannut savesta ihmisen, joka oli kansoittanut maan. Ihmisillä ei kuitenkaan ollut vielä tulta. He elivät luonnon armoilla.

Jumalilla tuli kuitenkin oli. Ylijumala Zeus halusi, että näin olisi jatkossakin. Hän ei halunnut, että ihmiset saisivat tuon mahtavan voiman käsiinsä. Prometheukselle tämä ei käynyt. Hän varasti tulen jumalilta ja toi sen ihmisille. Hänen hyvä tahtonsa ei loppunut tähän. Vielä hän huijasi Zeuksen valitsemaan huonoimman palan ihmisiltä vaaditusta härkäuhrista.

Ylijumalan kosto oli hirmuinen. Prometheus kahlehdittiin kallioon, jossa kotka söi joka päivä hänen maksansa. Joka yö se kasvoi takaisin vain tullakseen uudelleen syödyksi. Rangaistuksen piti olla ikuinen, mutta se loppui 30 vuoden kuluttua, kun Herakles surmasi kotkan ja vapautti Prometheuksen.

Suurta hyvyyttä on auttaa pyyteettömästi. Auttaa, vaikka tietäisi, että itse jumalat siitä rankaisisivat. Tuli on jo tuotu ihmisille, mutta monet asiat, jotka kuuluisivat kaikille, ovat harvojen etuoikeutena. Tästä kertoo esimerkkinä seuraava matkakertomus: http://maltse.livejournal.com/54312.html

Protu-lehti toivottaa kaikille hyvää joulua!

 


Hyvien tekojen joulukalenteri kokoaa 24 tapaa tehdä hyvää.