Yhdistyksen hallitukseen valittiin Usva Kiuru, Riitta Koivisto ja Saara Salovaara.

Uudet hallituksen jäsenet vasemmalta alkaen: Usva Kiuru, Riitta Koivisto ja Saara Salovaara. KUVAT: Usva Kiuru, Riitta Koivisto ja Saara Salovaara

Prometheus-leirin tuki ry:n ylimääräinen yleiskokous järjestettiin yhdistyksen toimistolla Pasilassa ja pikaviestintäohjelma Zoomissa. Kokouksessa järjestettiin ylimääräiset hallitusvaalit.

Kokouksessa oli paikalla yhteensä 12 yhdistyksen jäsentä. Kaksi osallistujaa liittyi etäyhteydellä kokouksen alettua.

Yhdistyksen toimistolla oli viisi osallistujaa ja etänä seitsemän. Lisäksi etänä osallistuneella Miro Hietalalla oli toisen jäsenen valtakirja.

Yleiskokous avattiin kello 18.01. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Venla Hannuksela, sihteeriksi Alma Koivisto ja pöytäkirjan tarkastajiksi Taru Manninen ja Riitta Koivisto.

Yleiskokouksen tärkeimpänä asiakohtana oli ylimääräiset hallitusvaalit. Hallitusvaaleissa valittiin kolme uutta jäsentä hallitukseen lähiaikoina eronneiden jäsenten tilalle. Yksi paikoista oli kaudelle 2022-2023 ja kaksi kaudelle 2021-2022.

Ehdolle oli asettunut kolme ihmistä: Usva Kiuru, Riitta Koivisto ja Saara Salovaara. Kaikki olivat asettuneet ehdolle ennen yleiskokouksen alkua.

Ensimmäisenä ehdolle oli asettunut Kiuru, joka lähti ehdolle heti yleiskokouskutsun tultua torstaina 23.6. Viimeisenä vaaleihin lähti mukaan Salovaara, joka asettui ehdolle kokousta edeltävänä yönä.

Koivisto oli paikalla toimistolla ja Kiuru osallistui etäyhteydellä. Salovaara ei ollut paikalla kokouksessa.

Ennen ehdokkaiden valitsemista oli paikalla olevilla mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä. Hannuksela nosti esiin, että yhdistyksen nettisivuilta löytyi Salovaaran esittely ja Protun verkkolehdestä tämän haastattelu.

Koska ehdokkaita oli saman verran kuin hallituspaikkoja, pääsivät kaikki ehdokkaat automaattisesti hallitukseen. Kokouksessa kuitenkin äänestettiin, kuka ehdokkaista valitaan hallitukseen pisimmälle kaudelle.

Äänestys jouduttiin pitämään kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla ääniä tuli 14 kappaletta, joten tulos jouduttiin mitätöimään yhden ylimääräisen äänen vuoksi.

Vuonna 2023 loppuvalle kaudelle valittiin Kiuru 14 äänellä. Koivisto ja Salovaara valittiin joulukuussa loppuvalle kaudelle kolmellatoista ja yhdeksällä äänellä.

Uusien hallituslaisten valitsemisen jälkeen yleiskokous päätettiin kello 18.47.

Kokouksen jälkeen Protu kysyi viestillä uusien hallituslaisten ajatuksia ja aikovatko he osallistua sunnuntaina 3.7. järjestettävään hallituksen kokoukseen.

– Olen onnellinen hallitukseen valituksi tulemisesta ja innokkaana menossa sunnuntain kokoukseen, kommentoi Kiuru.

– Hyvältä tuntuu ja kyllä, aion osallistua kokoukseen, kertoo Koivisto.

– On kiva päästä takaisin hallitukseen. Odotan mielenkiinnolla tulevaa. Ja osallistun toki, sanoo Salovaara.