Käsiteltäviä asioita olivat muun muassa pandemiatilanne, vaellusleirit ja yhteistyöpankki.

https://matrix.protu.fi/_matrix/media/r0/download/protu.fi/TuVBESNFPYFTDwCTmbdcrXLZ
Hallituksen kokous järjestettiin etänä Zoom-palvelussa. KUVA: Miro Hietala

Kokous avataan yhdeksän minuuttia myöhässä, kello 17:39.

Kokouksen järjestätyminen on hieman kankeaa, sillä eri tehtäviin kuten sihteeriksi ja pöytäkirjan kommentoijiksi on vaikeaa löytää vapaaehtoisia.

Kokous alkaa sen laillisuuden ja päätösvaltaisuden tarkistamisella, eli katsotaan paikallaolijat sekä tarkistetaan, että paikalla on tarpeeksi hallituksen jäseniä päätösvaltaisuuden varmistamiseksi. Tämä osuus hieman venyy, sillä päätösvaltaisuuden saavuttamisessa kestää hallituksen paikallaolijoiden puutteen vuoksi.

Jotkut jäsenistä ovat paikalla puhtaasti päätösvaltaisuuden saavuttamiseksi. Hallituksen toinen varapuheenjohtaja Mirko von Bell toteaa, ettei tämä yleensä ole ongelma.

Käsiteltävänä ovat pandemian tilanne ja sen vaikutukset Protun toimintaan, mikä nostaa esille koronarajoitusten vaikutukset kesän leireihin. Jos tämänhetkiset rajoitukset pysyvät voimassa suunnitellusti kesäkuuhun asti, kesäkuun leireillä tulee olemaan vahvat maskisuositukset.

Kevään koulutuksista selvittiin vähäisillä koronatartunnoilla: koulutusten jälkeen vastuukouluttajille oli raportoitu vain viisi koronatapausta koko keväänä. 

Hallitus pohtii, pitääkö leireillä tai muissa Protun tapahtumissa käyville vierailijoille antaa heidän oman yhdistyksensä vai Protun säädösten mukaisia matkakorvauksia. Hallitus päättää, että heille annetaan jatkossa Protun säädösten mukaiset matkakorvaukset.

Vaellusleireillä on kautta aikain ollut erinäisiä ongelmia. Ongelmat kärjistyivät viime vuoden katastrofaaliseen vaellusleiriin, jonka huonosta menestyksestä johtuen vaellusleiriä ei järjestetä tänä vuonna. 

Hallitus käsittelee leirijaoston esityksen vaellusleirityöryhmän perustamisesta. Esitys hyväksytään yksimielisesti. Työryhmän perustaminen ei kuitenkaan suoraan tarkoita vaellusleirien paluuta.

Juttua päivitetty 5.4.2022 23.37 korjaamalla Mirko von Bellin nimi. Nimi oli kirjoitettu virheellisesti Mirko Von Bell.

Juttua päivitetty 5.4.2022 23.43 korjaamalla lauseesta “Hallitus pohtii, pitääkö leireillä tai muissa Protun tapahtumissa käyville vierailijoille antaa heidän oman yhdistyksensätai Protun säädösten mukaisia matkakorvauksia.” yhdyssanavirhe sekä muuttamalla sana “tai” muotoon “vai.”

Juttua päivitetty 22.4.2022 21.05 lisäämällä kuva ja kuvateksti.