PäätoimittajaVihapuheesta:

On suorastaan ihme kuinka vähän pahaa Protu on saanut niskaansa ylikierroksilla käyvästä nettikeskustelusta ja sen lietsomasta vihapuheesta.

Tietenkin on toivottavaa, että mitään kurjaa ei koskaan tapahdu ja että harvat Protua koskevat verkossa käydyt ilkeämieliset keskustelut jäävät yleiselle tasolle ilman, että ne kohdistuisivat kehenkään meistä.

Koventuneen ilmapiirin uhat pitää kuitenkin tiedostaa. Jos onnistuu osumaan arkaan paikkaan rasisteja, voi joutua intensiivisen uhkailun ja häirinnän kohteeksi. Tämän ei pidä antaa vaikuttaa meihin tai toimintaamme. Meidän pitää olla avoimia, keskustelevia ja kaikkien ihmisarvon tunnustavia.

Provosoinnista:

Oma vaikeutensa on siinä missä provosoi liiaksi vain provosoinnin vuoksi ja milloin onnistuu tuomaan esiin jotain aidosti oivaltavaa ja uutta. Protu-lehdessä pyrimme olemaan niin oivaltavia, kekseliäitä ja laadukkaita kuin suinkin pystymme. Joudumme miettimään teemmekö hyvää jälkeä vai sorrummeko sittenkin liikaan nokkeluuteen ja provosointiin.

Näkisivätkö Ylioppilaslehteä liian ylimielisenä pitävät myös meitä turhan nokkelina? Otammeko liian vakavia asioita liian keveästi? Olisiko parempi olla vielä asiallisempi?

Emme kuitenkaan tahdo rajoittaa itseämme, kuten olette ehkä valitsemistamme teemoista huomanneet.

Jos sinulla on mielipide tästä, anna ihmeessä palautetta.