nuuksio-ig

Hyvä olo, unohdus, hyväksyntä, rentoutuminen, rohkeus, vapautuminen, sosiaalisuus, eskapismi, mielihyvä, yhteenkuuluvuus, kokemukset, luovuus ja hauskuus. Mihin nämä sanat mielestäsi liittyvät?

Olin juuri viikon Nuuksion metsässä 19 muun tyypin kanssa. Nyt päivä leirin jälkeen istun vain sohvalla koomaten enkä oikein osaa tehdä mitään. Kelailen mennyttä viikkoa. On protudarra, osittain samanlainen kuin alkoholilla aiheutettu.

Alunperin minun ei pitänyt ehtiä/lähteä leirille tänä kesänä, mutta olen iloinen että päädyin Nuuksioon jälkirekryttynä. Upea tiimi, jossa sain vanhana ohjaajana olla oma itseni eikä tarvinnut paikkailla ketään millään tapaa. Pystyin rentoutumaan, pötköttelemään, keskittymään omiin vetoihin, nauttimaan muiden keskusteluista, hipsuttelemaan ja olemaan myös laiska. Oma osansa oli mahtavilla kokeilla. Maittavaa, monipuolista ja vaihtelevaa evästä tasaisin väliajoin niin silloin ihmisen on hyvä olla. Kiitos kaikki ihanat <3

Myös leiriläiset olivat upeita ja jo ensimmäisenä iltana totesin tiimitoverille, että eihän meitä enää tarvita täällä – nuohan jo istuu tuolla ringissä ja höpöttää keskenään. Ei meitä kuitenkaan helpolla päästetty. Erityisesti sennuleirillä ei riitä, että vain keskustellaan yleisesti ja annetaan viikon kulua. Pitkin viikkoa huomasi, jos asiassa jäädään liian pintapuoleiseksi tai jos ohjelmassa ole tarpeeksi haastetta, niin mielenkiinto ei pysy yllä. Pitää siis haastaa leiriläiset ja etenkin itsensä.

Voisin listata ison kasan kohokohtia ja onnistumisia viikon ajalta, mutta ehkä tärkeintä on se että olen haastanut itseni sekä oppinut itsestäni lisää ja näistä olen iloinen. Kaikesta ihanasta huolimatta ja osittain juuri sen takia viikko oli rankka. Toisaalta ilman ääripäitä elämä olisi tylsää. Jos olisin vain tehnyt normaaleja asioita viikon ajan niin mitä olisin saanut irti samassa ajassa?

Mitä sitten tulee Protudarraan ja noihin alun sanoihin. Leiriläiset listasivat nuo sanat kun keräsimme fläpille ajatuksia kysymyksestä “Mitä kaikkea alkoholilta voidaan hakea?”. Tämä toimi pohjustuksena keskustelulle päihteiden merkityksestä, käytöstä, roolista… Itselleni tuli fiilis, että nuo kaikki sanat liittyy suoraan protuleiriin ja nuo ovat niitä syitä miksi olen mukana Protun toiminnassa. Saan siis Protusta samoja asioita kuin alkoholista – myös darran… Löysinkö siis protudarran reseptin?

Jani Rutanen