Näyttökuva (9)

Netin syövereissä Protusta käydään monimuotoisia keskusteluja kuten arvata saattaa – ja kuten kaikista mielipiteitä jakavista asioista käydään.

Suomi24 -palvelussa Protusta on käyty useita keskusteluja liittyen sekasaunomiseen. Osassa niistä on jopa vaadittu Protun saaman valtiontuen epäämistä.

Nuorten suosimalla Demi.fi sivustolla sen sijaan Protusta käydyt keskusteluvat ovat pääasiassa hyvin asiallisia. Niissä pohdittiin eniten sitä tulisiko Protu-leirille mennä – ja päädyttiin usein leiriä kehumaan. Paljon myös vertailtiin protua ja riparia keskenään.

Osansa Protu on saanut myös rasistisessa Hommaforumissa, jossa Protuun liittyvää keskustelua on käyty ainakin viime vuoden kesällä, kun paikallislehdessä Protusta uutisoitaessa kerrottiin leirillä olleesta pakolaissimulaatiosta.

Keskustelussa Protua luonnehdittiin useissa kommenteissa aivopesuksi:

”Huokaus, tämä Prometheus-juttu on siis vihervasemmistohomohippien mädättämä?”

 • Alkuasukas

”Vastenmielistä aivopesua suoraan Neuvostoliiton ajoilta.”

 • Veturimies

”Olisit uskonut uskonut kavereitasi ja pysynyt poissa tuollaiselta aivopesuleiriltä. Kuulostaa lähinnä siltä, että teitä ei opeteta ajattelemaan itse, vaan ajattelemaan niin kuin on opetettu.”

 • Micke90

”Vaan on se hyvä, että nuoret oppii hyväksymään eri kieliä ja tapoja ajoissa ja kivasti.
Ihan pakkopullaa oli se Prometheus-leiri jotain 70 vuotta sitten.
Tosin nyt emme tietäisi, miltä munavoipiirakka ja karjalanpaisti maistuisivat.”

 • Leso

”Yököttävää, saatanallista aivopesua. Muunnelma amerikkalaiskouluista tutusta white guilt -ohjelmoinnista, jossa valkoisia nuoria nöyryytetään kuljettamalla kahleissa ympäri toreja ja ulistaan neekereiden kovasta kohtalosta, vuonna keppi ja kivi.  >:(”

 • Huskari

”Toteanpa vain, että erilaiset elämysradat, työpajat, ryhmäkeskustelut ym. ovat paljon tehokkaampia manipulaatiovälineitä kuin perinteinen frontaaliopetus. Oppitunnilla saa pitää oman mielipiteensä ja arvioida rauhassa opettajan väitteitä. Ei tarvitse ilmaista omaa mielipidettään. Teoriapainotteinen opetus on suht. objektiivista.

Sen sijaan elämyksellisessä opetuksessa tilanteen alkuparametrit (esim. pakolaisen kurja asema) voidaan luoda täysin mielivaltaisesti, opetus pyrkii vaikuttamaan tunteisiin eikä ajatteluun, ja osallistujan on toiminnan (tai osallistumisesta kieltäytymisen) kautta pakko ilmaista omat käsityksensä. Voimakkaalla ryhmäpaineella kitketään väärät mielipiteet pois.”

 • Aurelius

”Seuraavassa vaiheessa Prometheus-leirillä varmaankin opetellaan Fascistien etsimistä ja hävittämistä.”

 • Golimar

”Minulle tulee mieleen sukulaiseni, joka oli aikoinaan ns. viidesläisten riparilla. Sielläkin harrastettiin öisiä “keskusteluja”, ja kaikki tulivat uskoon.”

 • Malla

”Vapaa-ajattelijat (jotka ovat Prometheus-leirin takana) ovat aina onnistuneet kapea-alaisella ja fanaattisella antiklerikalismillaan ja antikristillisyydellään heittämään varjon järkiperäisen ja länsimaiseen kulttuuriin myönteisesti suhtautuvan ateismin ylle. Lapsille ja muuten vielä kasvuiässä oleville heidän hihhulointinsa on yhtä vaarallista kuin mikä tahansa yksisilmäinen uskonnollinen tai yhteiskunnallinen hurmanhenkisyys.”

 • Veikko

Useissa kommenteissa, joissa Protua ei nähty aivopesuna, toivottiin leirien olevan ”neutraalimpia”:

”Erilaisuus ei ole itsessään hyvä eikä huono asia. Toisaalta osa maahanmuutosta on sellaista, mikä tekee erilaisuudesta esim. seksuaalivähemmistöjen osalta nimenomaan huonon asian.

Okei, on ehkä vähän epäreilua tylyttää näistä 14-vuotiasta mutta miellettäköön tämä vaikka nyt vihjeeksi sinne ohjaajien suuntaan.

Surullista sinänsä. Voisi olla kiva jos nuorille olisi jokin tällainen vakaumusneutraali yhdessäolo-aikuistumisjuttu. Sellainen missä ei tuputeta uskontoja eikä poliittisiakaan vakaumuksia.”

 • Oami

”Ja ehkä ensi vuonna protuleirillä leikitään vähän sellaistakin vaihtoehtoa, missä pakolainen valehtelee Suomeen pääsemiseksi, jonka jälkeen hän alkaa elinikäiseksi elätiksi tekemättä työtä tai sopeutumatta, mutta välillä tehden ryöstöjä ja raiskauksia jengissä..”

 • Eino P. Keravalta

Prometheus-leirien sivuilta: “Prometheus-leirit ovat uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumattomia aikuistumisleirejä.”

Tässä täytyy ymmärtää mitä poliittisesti sitoutumaton tarkoittaa. Se tarkoittaa sitä, ettei ole sitouduttu johonkin puolueeseen. Aatetta saa paasata vapaasti. Lisäksi vasemmistohan ei miellä omaa aatteen ajamista politiikaksi. Sehän on vain ihmisoikeuksien ajamista.”

 • Mursu

”On silkkaa valhetta järjestää “sitoutumattomia” ja “neutraaleja” elämänkatsomusleirejä, joissa vain “keskustellaan” mutta ei oteta mitään kantoja tai valita puolia tai painosteta ketään edes hiuksenhienosti.

Siksihän näitä leirejä jokainen järjestää, että “oma totuus” tulisi tutuksi muillekin ja muutkin sen saman näkemyksen omaksuisivat.

Miksi suvakit eivät tahdo ja uskalla tätäkään perusfaktaa rehellisesti leireistään myöntää?
Uskovainen kristitty sanoo suoraan, että pyhäkouluilla ja rippileireillä pyritään lapsen ja nuoren oman kristillisen vakaumuksen synnyttämiseen ja vahvistamiseen.”

 • Elmo

Ja nostettiinhan Hommaforuminkin keskustelussa lopulta myös sekasaunominen esille:

”Eikös näistä Prometheus-leirien touhuista ollut kohua taannoin kun teinejä saunotettiin alasti valvojien kanssa?”

 • Golimar
2 thoughts on “Mitä mieltä Protusta ollaan Hommafoorumilla? ”Vastenmielistä aivopesua suoraan Neuvostoliiton ajoilta.””
 1. “Ihan pakkopullaa oli se Prometheus-leiri jotain 70 vuotta sitten.” Aivan mainio tämä kommentti. Nyt on faktat kohdallaan ja silleen. :D

 2. Ei voi muuta sanoa että vähän paha olo tulee. Hyi v’ttu.

Comments are closed.