Protun syyskokouksessa ja erityisesti hallitusvaalien yhteydessä puhuttiin paljon järjestödemokratiasta, avoimuudesta ja tiedonkulusta. Tahtotila oli, että näille on tehtävä jotain.

Protun uusi hallitus on kokouksessaan päättänyt tehdä toiveista totta. Sisäisen viestinnän kehittäminen jäsenten ja jaostojen toiveiden ehdolla nostettiin yhdeksi hallituksen kärkihankkeista. Lisäksi yhdistysdemokratian tilaa kartoitetaan.

Jos sinulla on ideoita kuinka parantaa viestintää, kannattaa hallitukselle nyt lähettää viestiä. Takoa kannattaa, kun rauta on kuumaa.

Konkreettisia toimiakin on jo päätetty. Jaostot otetaan päätösten valmisteluun paremmin mukaan. Niitä myös kutsutaan vierailemaan hallituksen kokouksiin.

Lehti tekee osansa. Ensi keväänä aikana alkaa ilmestyä kuukausittainen lehden toimittama uutiskirje, jossa on nostoja verkkolehdestä ja tiedotteita siitä mitä yhdistyksessä tapahtuu. Toiveenamme on, että se tyydyttää tiedonnälkäänne.

Tässä järjestössä on se hieno puoli, että jos jokin on huonosti, se korjataan.

One thought on “Pääkirjoitus: Tiedonkulku korjataan”
  1. Lehti siis palaa juurilleen ja hoitaa tärkeän osan Protun sisäisestä tiedotuksesta :) Itse kun tulin mukaan toimintaan, niin lehti ilmestyi ahkerammin (6krt/v?) ja kertoi aina ajankohtaiset uutiset. Oli helppo pysyä kärryillä Protussa tapahtuvista asioista.

    Nyt on pitkään ollut iso tyhjiö tällä sektorilla. Ja tiedotusjaoston niskoille sitä on yritetty tuupata, kuten niin montaa muutakin asiaa. Periaatteessa voisi ihan hyvin olla myös tiedotusjaoston nakki, mutta siellä meillä on ihan liikaa puuhaa jo muutenkin.

    Kuukausittainen uutiskirje on äärimmäisen hyvä idea ja sen tyyppistä ratkaisua olen jo pitkään kaipaillut. Kunhan vielä saadaan kaikki jaostot ja toimielimet lähettämään pöytäkirjansa/muistionsa poytakirja@protu.fi -listalle, niin uutiskirjeen tekeminen helpottuu huomattavasti.

Comments are closed.