Kun yksi käy selälleen makaamaan aurinkoiselle Narinkkatorille, muut seuraavat hiljalleen perässä. Oma pää toisen mahalle ja seuraavan pää omalle vatsalle. Paljon innosta hihkuvia ääniä ja toisiaan halaavia protusia. Kaikilla on iloinen ilme kasvoillaan ja mahtava meininki mukana.

Ensimmäiset mahautujat vuoden 2014 mahautumisflashmobissa.
Ensimmäiset mahautujat vuoden 2014 mahautumisflashmobissa.

Tätä oli tiivistettynä Protun toista kertaa tänään toteutettu Mahautumisflashmob. Paikalle oli ilmoittautunu Facebookin mukaan n. 400 ihmistä, ja määrä varmaankin piti pikaiselta arviolta paikkansa. Monet ohikulkijat pysähtyivät hämmästelemään makoilevia ihmisiä ja moni innostui kyselemään moisen tapahtuman syytä (mikä tietenkin on flashmobin osittainen ideakin.)

peppi2
Vuoden 2014 Mahautumisflashmobissa oli arviolta n. 400 osallistujaa.

Protun “sisällä” tapahtuman pointtina lienee kuitenkin toisten protujen näkeminen ja hauskanpito. Leireiltä ja koulutuksista tutuksi tulleet kaverit kun voivat olla kotoisin aivan toiselta puolelta Suomea, jolloin näkeminen muuten vain voi olla haastavaa. Flashmobin järjestäminen vuotuisen Puistotapahtuman kanssa samana päivänä on osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Mahautumisen jälkeen voi porukassa siirtyä kohti Alppipuistoa, joka varmasti tekee matkanteosta paljon mukavampaa.

Tunnelmia Flashmobista
Tunnelmia Flashmobista.

Mutta nyt kohti Puistotapahtuman rientoja ja eeppistä vesisotaa. Tässä vielä muutama kuva mahautumisesta. :) peppi4 peppi5 peppi6 peppi7 peppi8 peppi9 peppi10 peppi11 peppi12 peppi13 peppi14